Sådan konverter du FLAC-lydfiler til MP3

I denne brugerguide vil vi vise hvordan du kan konvertere FLAC lydfiler til det mere praktiske lydformat MP3 med programmet Tunebite. MP3 er en del mere anvendelig end FLAC, eftersom stort set alle håndholdte enheder, computere, mobiltelefoner, iPod, iPhone osv. er i stand til at afspille MP3 uden videre. MP3 er også velegnede til at dele med venner og bekendte, da der er større chance for at de kan få glæde af MP3 end FLAC lydfiler.

Tunebite kan konvertere til/fra alle de velkendte lydformater, så det er derfor intet problem at konvertere fra FLAC til MP3. Tunebite konverterer ligeledes alle typer af videoformater, men denne guide tager udgangspunkt i konvertering af lyd. Du skal bruge programmet Audials One.

FLAC til MP3

  • Start Audials One.
  • I venstre side af Tunebite skal du klikke på “Converter” og nu skifter vinduet til denne funktion.
  • Klik på knappen “Files” og dernæst på knappen “Add files”.
  • Det er nu tid til at vælge de FLAC-lydfiler som du ønsker at konvertere. Du kan “trække” filerne over i Tunebite fra den mappe de er gemt i.
  • Nu skal du vælge output formatet og det gøres ved at vælge den profil, der understøtter MP3 som output. Som standard er Tunebite konfigureret til “Universal, videos for Windows Media Player”. Dette er en velegnet profil, der understøtter all MP3 afspillere. Du kan også finindstille formatet ved output ved at klikke på de to pile som peger nedad.
  • Når du er færdig med indstille output formattet skal du blot klikke på knappen “Start” og konverteringen begynder. Efterfølgende har du skabt MP3 lydfiler fra dine FLAC lydfiler.

Om FLAC

FLAC (Free Lossless Audio Codec) er et såkaldt “lossless” lyd codec, der understøtter streaming. Ved at encode lydfiler med FLAC opnås præcis den samme lydkvalitet som de originale lydfil besad. Modsat er MP3, og f. eks WMA, et “lossy” lydformat – det betyder, at ved at encode med MP3 sker der en forringelse af lydkvaliteten set i forhold til den originale lydkilde. FLAC er et overlegent lydformat set i forhold til MP3, men MP3 understøttes af langt flere elektroniske enheder og sotfware til afspilning af lyd på computeren.

Enable registration in settings - general