Sådan vælger du computer til lydproduktion

Denne artikels hensigt er at rette opmærksomheden på hvilket computersystem som er bedst egnet til lydredigering og lydproduktion, for at kunne levere den største ydelse med hensyn til arbejdsprocessen.

Real-time lyd bearbejdning kræver en større del ressourcer end de fleste andre opgaver og her er nøglen bla. en hurtig CPU/processor og et lydinterface, som har fabrikantleveret ASIO driver.

Laptop vs. stationær

Almindeligvis tilbyder laptop computere mindre ydeevne sammenlignet med stationære i samme prisleje. Laptop computere begrænser også dine valgmuligheder for udvidelse og opgraderinger. Naturligvis kan en laptop computer anvendes, men det nødvendigt at du har et særligt behov for at være mobil med din musikproduktion. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du helt bestemt vælge en stationær computer. Den optimale løsning vil være en fuld-højde PCI/ekspansionskort for den største fleksibilitet. Du har brug for plads til i det mindste 2 styk harddiske og et fuldstørrelses grafikkort, samt et lydkort.

Operativsystem

Et knap så vigtigt aspekt, men Audials software til musikproduktion vil fungere på Windows 7 og opefter. Vi anbefaler som udgangspunkt Windows 10 og i 64 bit-udgaven, Windows 8 i 64 bit-udgaven, eller i det mindste Windows 7 i 64 bit-udgaven. Bemærk: Windows 8 eller 10 er påkrævet, hvis du ønsker at bruge mere end det dual-touch, som er tilgængeligt med Windows 7.

CPU/processor

CPU’en er den primære faktor for at opnå den højeste hastighed til lydproduktion og lydredigering. I lyset heraf er det bedste for maksimal ydelse sædvanligvis at være 2-3 niveauer nede under topmodellerne. I 2017, indtil vider, er Intel i5 og i7 Intel processorer at foretrække.

Audio Interface (ASIO)

Af næsten samme betydning for CPU er, at dit lydkort/lydinterface understøtter ASIO drivers. ASIO er en software enhedsdriver standard, som gør det muligt for Audials, og andre programmer til lydredigering, at få direkte adgang til lydkortet frem for at kommunikere via Windows operativsystemet (med standard Windows drivere). Søg efter et lydkort om hvilket fabrikanten har skrevet brugerdefineret til ASIO drivers.

RAM/hukommelse

8 GB hukommelse er et passende minimum, 16 GB er nok og 32 GB er kun nødvendigt, hvis du typisk anvender en mængde prøvebaserede instrumenter.

Harddisken

Her er spørgsmålet mellem SSD (Solid State Disk) vs en traditionel magnetisk harddisk. Den væsentligste faktor for lydproduktion er harddiskens svartid. Selv om en SSD vil indlæse projekter hurtigere, så indlæser/lagrer du nok ikke projekter så temmelig ofte, så vi rangerer en SSD-harddisk temmelig lavt på denne prioriteringsliste. Enhver traditionel 7200 RPM-harddisk skulle være til god nytte for dig i betragtning af, at store SSD-harddiske stadigvæk er uoverkommelig dyre.

Grafikkort

Se efter et grafikkort med ”to DVI”, eller en kombination af DVI+HDMI+Display Port udlæsninger. Dette vil give dig mulighed for at køre to video monitorprogrammer samtidigt.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Refurb.dk

Enable registration in settings - general