Sådan konverter du WMA til MP3

Ønsker du at konvertere WMA-lydfiler til MP3, så læse videre i denne guide.

Mange online musiksider og abonnementstjenester begrænser brugerens brug af den musik som tilbydes til download eller køb. En velkendt metode som f. eks TDC Play, iTunes Store og BibZoom bruger er at beskytte WMA lydfilerne med DRM – på den måde er hvert musiknumre brugeren henter til din computer låst til den specifikke computer. Det er ligeledes heller ikke muligt at konvertere WMA lydfilen til et andet lydformat, som f. eks MP3.

Det er ikke alle elektroniske enheder, som kan afspille beskyttede WMA lydfilformater. Så det er nødvendigt at konvertere lydfilerne fra WMA til MP3 formatet for at være sikker på at mobile enhed som smartphones, Black Berry, Android, Apple iPhone, iPod, iPad og andre typer af elektroniske enheder kan afspille den beskyttede musikfil.

Tunebite er udviklet til at konvertere WMA til MP3 og gemme de færdige lydfiler uden DRM-beskyttelsen – Tunebite omgår hverken DRM-beskyttelsen eller bryder den på noget tidspunkt. Hvordan kan Tunebite konvertere beskyttede WMA til MP3 lovligt? Tunebite afspiller de originale DRM beskyttede WMA lydfiler på din computer og optager dernæst en eksakt kopi af lydfilen, men gemmer denne nye kopi i en ny fil i MP3. Ganske enkelt og lovligt.

Sådan konverterer du WMA til MP3

  • Start Tunebite eller Audials
  • Skift til “Converter” indstillingen som du kan gøre via “Universal Converter” sektionen
  • Klik på knappen “Files” og vælg “Add Files” fra dop-down menuen
  • Vælg de filer du ønsker at konvertere. De vil nu blive vist på en liste i “Converter”. Alternativt kan du blot “trække” filerne over i vinduet
  • Vælg en profil, der definerer det filformat du ønsker at konvertere dine WMA-lydfiler til. Det gør du via “Convert”. Standardindstillingen er sat til “Universal, videos for Windows Media Player”, der understøtter alle typer af MP3-afspillere. Men du kan også vælge profiler som WMA (uden DRM) eller AAC (også uden DRM)
  • Ønsker du at konfigurere indstillingerne så de matcher dine ønsker, så skal du klikke på knappen med de to pile som peger nedad. Du vil se en menu som indeholder output formater som M4A, WAV (hvis du vil brænde til CD), OGG og FLAC
  • Så snart output formatet er konfigureret klik på “Start” knappen. Du kan følge processen i “Converter” vinduet ved siden af filerne
  • De konverterede filer vil dukke op i afspilleren i højre side af skærmen
  • Du kan nu afspille filerne i programmet eller kopiere dem til en anden enhed eller computer

Fjerner kopibeskyttelsen

Hvis musik, lydbøger, videoer og HD-film ikke kan afspilles på din computer eller overføres til andre enheder grund af kopibeskyttelse, så er Tunebite løsningen på dit problem. Tunebite kan fjerne kopibeskyttelsen fra alle typer af multimediafiler ved at optage en ny, unik kopi af filerne – derfor er filer konverteret med Tunebite at betragte som en juridisk privat kopi og derfor helt lovligt. Alle filer konverteret med Tunebite bevarer deres originale kvalitet.

Om WMA

WMA (Windows Media Audio) er et lydformat som er udviklet og ejet af Microsoft. WMA er en del af Microsofts Windows Media teknologi som omfatter Microsofts Digital Rights Management tools, Windows Media Video encoding teknologi og Windows Media Audio encoding teknologi. Windows Media Audio er på nuværende tidspunkt et af de mest populære lydformater på Internettet. WMA er ikke helt så populært som MP3, men overgår rent teknisk MP3 på områder som lydkvalitet – især med lydfiler som er komprimeret ved lavere bit rater som 64 eller 96 Kbps.

Om MP3

MP3 (MPEG-1 Audio Layer 3) er et format til at komprimere lyd i både MPEG-1 og MPEG-2. MP3 er et populært lydformat til lydfiler på computere og bærbare enheder. Det er en metode til at gemme en god lydkvalitet i små filer ved hjælp af psykoakustik for at slippe af data fra den lyd, de fleste af de mennesker ikke kan høre. MP3 har bit rater varierende fra 8 Kbps til 320 Kbps. En typisk MP3 fil er kodet ved 128 Kbps tæt på CD-kvalitet. MP3-lydfiler anvendes i stigende grad i videoproduktion kombineret med forskellige MPEG4 video codecs som DivX.

Enable registration in settings - general