Find gratis lyd til videoproduktion

Vil du producere videoer med god lyd? Lyd er en vigtig del af enhver videoproduktion, da den kan fremkalde følelser og understrege budskaber. Vi har skrevet en guide til, hvor du finder den rette software, når du laver lyd til videoproduktion. Fælles for disse sites er, at de for det meste er helt gratis at benytte.

  • Soundeffects+

Her finder du et stort udvalg af gratis lydeffekter, som du kan klippe ind i din video. Du finder blandt andet lyden af et fly, et glas, der smadres, og en harpe. På siden finder du mere end 5.000 lydeffekter.

  • Free Music Archive

Der findes to versioner af denne side: Free Music Archive og Free Music Archive: Music for Video. På den første side finder du mere end 14.000 gratis sange, som du kan bruge i din videoproduktion, mens du på den anden side finder gratis underlægningsmusik.

  • YouTube Lydbibliotek

Hvis du producerer en video til YouTube, kan du finde lydeffekter i YouTubes gratis lydbibliotek. Her finder du eksempelvis lyden af gråd, en mand, der hoster og papir, der bliver revet over. I YouTubes Lydbibliotek kan du desuden finde gratis sange til din video.

PacD

Her finder du masser af gratis lydeffekter til videoproduktioner. Du finder blandt andet menneskelyde, maskinlyde, sange og baggrundslyde, som du gratis kan bruge i din egen produktion. Du finder et stort udvalg af gratis lyde på siden, men du kan også betale for at få en samlet pakke med mange forskellige lydeffekter i.

  • Freeplay Music

På denne side finder du mere end 15.000 sange og lyde, som du kan bruge gratis, når du producerer videoer til YouTube. Freeplay har oprettet flere forskellige playlister, hvor du kan finde netop den sang eller lyd, der passer til din produktion.

  • CuteStockFootage

Her finder du både billeder, videoer og lydeffekter. Her finder du eksempelvis sportslyde, vejrlyde og dyrelyde. Siden har en søgemaskine, hvor du kan finde netop den lyd, du mangler. Størstedelen af alle lyde fra CuteStockFootage er gratis at benytte.

  • Freesound.org

Det unikke ved denne side er, at brugerne selv lægger lyde op, som andre kan bruge. Her finder du alverdens lydeffekter, som du kan bruge til dine videoer. Siden har eksempelvis lyde af vind, skibe og fodtrin. Lydene er gratis at bruge, men der forekommer videoer, hvor du skal kreditere ophavsmanden.

De tre produktionsfaser

Hvis du vil lave en gennemført videoproduktion, må du arbejde som en professionel. Når de professionelle producerer video, arbejder de med produktionsfaser. Der findes tre faser kaldet forproduktion, produktion og efterproduktion. Dem vil vi kort gennemgå her, så du kan overveje faserne, når du producerer din næste video.

Forproduktionen omfatter selve planlægningen af videoen. Her skal der styr på manuskript, budget, casting og så videre. Produktionen er den periode, hvor videoen bliver optaget. Det kan foregå forskellige steder, eksempelvis i et studio eller på en udendørs lokation. Efterproduktionen er redigeringen. Her skal der klippes, redigeres og lægges lydeffekter på videoen. Du kan bruge gratis lyd fra de ovenstående sider, når du redigerer din næste video.

Enable registration in settings - general